BIO-THERM
Soluţii inovative destinate creşterii eficienţei energetice a clădirilor şi echipamentelor industriale prin utilizarea unor materiale termoizolante biodegradabile

CEPROCIM

CEPROCIM CEPROCIM s-a infiinţat iniţial ca instituție de stat în anul 1949 în București și în anii 1995 și 1996 s-a privatizat prin vânzarea de către stat a pachetului de control managementului și angajaților (control deţinut de aceştia şi în prezent) și prin distribuirea gratuită către populație prin oferta publică pentru restul de acțiuni. Din 1996 a devenit companie privată de cercetare-dezvoltare tip IMM care execută activităţi de cercetare-dezvoltare şi consulting în domeniul materialelor de construcţie şi mediului.

In cei peste 60 de ani de existenţă, CEPROCIM a elaborat documentaţii şi a furnizat servicii tehnice necesare pentru punerea în funcţiune a peste 80 fabrici de ciment în România şi străinătate (Serbia, Albania, Siria, Egipt etc). În prezent, execută activităţi de cercetare-dezvoltare-inovare la standard europene în domeniul materialelor de construcţii (ciment, var, ipsos, materiale compozite, materiale pentru restaurarea monumentelor istorice, mortare adezive etc) şi activităţi de inginerie şi consultanţă pentru agenţi economici.

CEPROCIM efectuează analize şi determinări specifice materialelor de construcţii şi deşeurilor combustibile, în propriile laboratoarele, acreditate RENAR şi dotate cu aparatură de ultimă generaţie. De asemeni, efectuează audituri tehnologice, bilanţuri energetice, măsurători de mediu şi deţine un laborator acreditat pentru Masurători Tehnologice şi de Mediu.

CEPROCIM a fost implicat in calitate de coordinator (peste 20 de proiecte) şi ca partener (peste 60) în programe naţionale coordinate de Autoritatea Naţională de Cercetare Ştiinţifică şi ca partener în proiecte internaţionale (ex. COST-TUD Action 0802 – Materiale de ultimă generaţie, rentabile, cu schimbare de fază pentru creşterea eficienţei energetice în sisteme de energie regenerabilă în clădiri: 2010-2013).

CEPROCIM a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale printre care menţionăm:

  • Diploma de Excelenţă şi Premiul II - CONRO 2004 pentru "Materiale liante cu caracteristici speciale pentru conservarea şi restaurarea monumentelor istorice şi siturilor arheologice din România" proiect AMTRANS, Cercetare de excelenţă (2006)
  • Premiul programului MATNANTECH pentru "Soluţii tehnologice de reducere a Cr6+ din ciment"
  • Medalie de aur la Salonul International de Invenţii, Tehnici şi Produse noi, Geneva (2007) pentru brevetul de invenţie "Metoda de evaluare a rezistenţei standard a cimenturilor pe baza călduri timpurii de hidratare".